1999

Újjáalakul a Magyar Goethe Társaság. Célja Goethe életének, szerteágazó munkásságának, német és európai kapcsolatainak, továbbá a Goethe-kor tanulmányozása, kutatása és széleskörű megismertetése.

A Társaság kapcsolatot ápol a Weimari Goethe Társasággal, tagjai részt vesznek annak két évente megrendezésre kerülő nemzetközi konferenciáján. Az Elischer-féle gyűjteményről és a Magyar Goethe Társaság történetéről több publikáció is megjelent Nagy Márta elnök tollából a weimari társaság hírlevelében.

Válogatás a Magyar Goethe Társaság projektjeiből: Goethe-kabinet – az Elischer-féle gyűjtemény első digitális feldolgozása az MTA Könyvtárával és a Goethe Intézettel közösen (2008-2009), Faust I und kein Ende… – nemzetközi konferencia (2008), GOETHEORIE – nemzetközi grafikai pályázat és vándorkiállítás a Magyar Tervezőgrafikusok Társaságával együttműködésben (2010), Goethe: A teljes Faust – Márton László új Faust-fordításának és a belőle készült színházi előadás támogatása (2015), Being Faust – Enter Mephisto – közreműködés a Goethe Intézet mobiltelefonra készült Faust-projektjében (2016)

Német nyelvű tudósítás az Elischer-gyűjteményről a Weimari Goethe Társaság hírlevelében

Being Faust Enter Mephisto a budapesti Katona József Színházban

Nagy Márta, a Magyar Goethe Társaság elnöke és Jochen Golz, a Weimari Goethe Társaság elnöke a kiállításon

Szelényi Károly Goethe-projektje a budapesti Nagyvásárcsarnokban

Scroll Up